Mail

Bubblande drycker i sommar

2023-08-01

Champagne

Vad passar inte bättre under sommaren än bubblande lättdrucken Champagne, kanske från just området Champagne. Champagne ligger i nordöstra Frankrike, regionen har mycket jordbruk och industrier men är kanske mest känt för sina bubblanden viner som har just namnet Champagne.

Vill man vara riktigt avancerade kan man åka dit på en vinresa och prova på olika Champagner på olika vingårdar. För den som hellre stannar hemma kommer här några tips av drycken som går att köpa på Systembolaget.

Vill man ha en rosé variant har t ex Moët & Chandon en rosé för 559:-.

Ett billigare alternativ än Champagne är den spanska Cavan. Cavan sägs smaka mer citrus än Champagne och har inslag av t ex päron. De flesta vingårdar som gör Cava ligger i regionen Penedes som du hittar söder om Barcelona, här kan du läsa mer.
Här är några olika sorters Cavor du kan prova från Systembolaget:

Det finns självklart en hel del Cava som rosé också, det är bara att välja och vraka på Systembolagets hyllor eller på semestresan till Spanien :)

Skål!