Mail

Snygga fönster till julen

2021-10-18

Snart är det jul här i vårt hus och då vill i alla fall jag ha rena snygga fönster och snart är det för kallt för att putsa dom. Jag brukar putsa mina fönster två gånger om året, en gång på hösten innan den ordentliga kylan kommer och sen en gång under våren. Även om det börjar bli mörkt och kallt är det härligt när höst/vinter solen lyser in ordentligt genom rutorna. För det mesta brukar jag putsa mina fönster själv med fönsterputsmedel, en skrapa och några putsdukar. I år valde jag dock att anlita Magdas fönsterputs som utför fönsterputs i Kristianstad. Eftersom jag varje år är lite missnöjd med mina fönster pga att det alltid blir lite streck och andra märken när jag är klar ville jag testa hur mina fönster skulle se ut med proffs som gjorde jobbet och dom gjorde verkligen ett utmärkt jobb! Jag är mycket nöjd med resultatet, inte ett märke någonstans och all smuts är borta. Magdas fönsterputs rekommenderas starkt. Det kommer bli så snyggt i köksfönstret med julgardiner och en adventsljusstake så småningom. Men andra ord upplagt för att öppna med flaska Malbec eller kanske en klassisk Italienare?

Tillbaka till ämnet; om fönstren är i så dåligt skick att dom inte blir snygga av en fönsterputsning kan man i stället rakt av byta fönster. Det är så klart ett lite större projekt som tar längre tid och kostar mer men det är inte roligt när vintern och kylan kommer med dåliga fönster där det drar in kall luft som kyler ner hela bostaden. Med andra ord kan det vara värt pengarna att byta ut dåliga fönster, så att man kan ägna sig åt vettigare saker på vintern, som att dricka vin tex. Just nu är jag insnöad på Amarone della Valpolicella, Classico Campo del Titari Riserva, 2016, som förvisso är dyr, dyr, dyr, men god, god, god.

Tror nog jag hinner klämma in några inlägg innan jul, men om inte, får ni ha det så bra så länge. Skål!