Mail

Spanska Viner

2021-07-05

Hej på er allihopa, det var ett tag sedan vi uppdaterade bloggen, och det kan man tacka Covid-19 för. Vi har helt enkelt inte haft tid med bloggen då all tid har gått åt till ströarbete för att försörja sig. Nu när saker och ting börjar ordna upp sig så kommer bloggen också göra det!

Idag tänkte jag prata Spanska viner, och som alla vet är det ju Rioja som majoriteterna av vinerna på den svenska marknaden kommer ifrån. Dock skulle vi vilja slå ett slag för områden som Ronda, som även har DOC status lixom Rioja. Ronda ligger beläget på ca 750 meters höjd och är omgivet av berg som naturligtvis bidrar till gynsamma förhållanden för vinodling. Här listar vi de druvor som odlas i regionen:

Vitvinsdruvor

Rödvinsdruvor

Mumsigt värre med andra ord!!

Viner från Ronda gör sig väldigt bra till lamm, vildsvin, rökt fisk, eller bara att ha i soffan framför en bra film. Med andra ord i de flesta situationer! ;-)