Mail

Köksrenovering

2020-05-21

Vad man ska tänka på när man ska renovering sitt kök är inte alltid självklart, och vi här på Goodmorning winelovers tycker ju såklart att vinstället ska vara midpunkten, och gott om utrymme att lounga och sippa vin, kanske vid nån köksö.
Men i övrigt, vad bör man tänka på då?

Avtal

Först och främst gäller att skriva ett tydligt avtal med leverantören, och där pris, omfattning och tidsplan är noga framgår. Kontrollera också vad som gäller för eventuella extrajobb, etc.

Ta fram offerter

Vänd dig till flera leverantörer och be om skriftliga offerter som du kan jämföra, och kolla upp dessa noga. En del lämnar pris för hela jobbet, och andra tar inte med allt och kan därför lämna en offert som verkar billigare. Så det gäller att vara noggrann!

Seriösa aktörer

Kontrollera att företaget inte finns med på några "svarta listor” över företag som inte följer Allmänna reklamationsnämndens beslut vid tvister. Kolla upp om snickaren har allrisk- och ansvarsförsäkring. Kontakta ditt försäkringsbolag om du undrar hur villaförsäkringen eller fritidshusförsäkringen​ gäller vid renovering. Säkerställ vidare att snickaren är behörig, auktoriserad eller certifierad och be att få se intyg för att vara på den säkra sidan. Om du bor i Sockholmsomårdet kan vi rekommendera Köksrenovering Stockholm. Grabbarna vet vad dom gör, det har vi personliga erfarenheter av.

ROT-avdrag

Kom ihåg att utnyttja ROT-avdraget. Med ROT-avdraget kan man dra av halva arbetakostnaden! Tänk på att offerter du får från företagen ofta inkluderar ROT-avdrag.