Mail

Bourgogne Rouge Couvent de Jacobins

Beskrivning
Detta underbara vin har en Ljus, blåröd färg Stor, kryddig doft med inslag av hallon, blåbär och örter. Kryddig smak, angenämt stram med inslag av slånbär och körsbär, lång eftersmak.

Druvorna skördas och klasarna sorteras för hand innan de avstjälkas inför maceration och jäsning som sker i öppna ekfat eller rostfria ståltankar under ca 30 dagar. Därefter vidtar malolaktisk jäsning i 228-liters barriquer av fransk ek.
Vinet har en bra syra med fina tanniner och en härligt liten söt fruktighet som gör att vinet är strålande att njuta för sig själv men är ett kanonvin till kött med såser av rött vin som coq au vin. Vinet kommer att blomma om man blandar in lite fett eller en krämig konsistens som potatispuré då friskheten dämpas de övriga i vinet får glänsa. En perfekt kombination är burgare kryddig cheddar!